Életmód

Mindennapi kenyerünk

Fiúk vezetésével indult a hangulatos, családias, marathoni főzőkörünk egy hete. Már hétfő este elkészítették a bagett és a kifli tésztáját Hites Gábor és Hellinger Csaba vezetésével néhány vendég, aztán még előtésztát is csináltak kenyérhez, illetve "megetették" a kovászokat.

A mikrohullámú sütő: barát, vagy ellenség?

Ki gondolta volna, hogy egy véletlenül a zsebben felejtett csokoládé ekkora hatással lesz egy 21. századi ember életére, 1945-ben? Ez a véletlen volt az, ami végül oda vezetett, hogy mára a fejlett országokban mindenhol elterjedjen ez konyhai masina. Fakad ez abból, hogy a használata gyors és egyszerű, tökéletesen megfelel a rohanó világ elvárásainak. De vajon biztonságos is? Sokak fejében él az a kép, hogy a mikrohullámok károsak, nemcsak az ételre, hanem akár a fogyasztóra is.

Az egészségügyi üzenet átível a Biblián

Egyszer valaki megkérdezte tőlem, hogy le  van-e írva a Bibliában az egészséges életmód 8 alapelve, amit képviselünk.

Az ízérzékelés változása az élet során avagy miért válogatósak a gyerekek

Az emberek jelentős része felnőttként megkedvel olyan ételeket, amelyeket gyerekként esze ágában sem volt megenni, a gyermekkori kedvencekre pedig rácsodálkozik, hogy mit is szerethetett ezeken akkoriban. Mi állhat e változás mögött?

Kultúra - Lélek - Egészség / Németország - receptek

Bajor sörperec

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 3 dl langyos víz
  • 5 dkg vaj puha, (szobahőmérsékletű)
  • 15 g élesztő friss!
  • 1 ek cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • 4 ek nagy szemű só, tökmag, szezámmag vagy reszelt sajt (szórni a tetejére)

Elkészítés

Kultúra - Lélek - Egészség / Törökország - receptek

Egyszerű házi humusz

Kultúra - Lélek - Egészség / Törökország - 12 érdekesség

  1. manapság igen felkapott turisztikai célpont lett az elmúlt években jó adottságai miatt: a tenger, a klíma, az olcsóbb árak és a barátságos emberek miatt. 2014-ben Törökország volt a világ 6. leglátogatottabb országa, mintegy 39 millió turistát jegyeztek ebben az évben

A megfázásról

Kezdődik! Mármint az állandó köhögés, tüsszögés, a nátha, a fejfájósan hőemelkedéses, lázas időszak, amikor fáj a torkunk, és alig látunk ki a fejünkből. Persze, mivel jön a hideg, nyálkás-párás ősz, a borongós tél, az állandó fázás-didergés. És mi lenne, ha azt mondanánk, hogy igazából nem is a hideg okozza a megfázást?

A megfázás okai

Az olvasás ezért is hasznos

Kevesen tudják, hogy az olvasás több, mint egyszerű kikapcsolódás és kellemes időtöltés. Valójában mindezek mellett kifejezetten egészséges is. Még akkor is, ha csupán napi öt-tíz percet tudunk rászánni. Sokan azért nem olvasnak könyvet, mert mint mondják, nincs rá idejük. Pedig a legfrissebb kutatások szerint éppen a könyvolvasás hosszabbíthatja meg a várható élettartamot, akár két évvel is.

A hála kifejezése és ahogyan visszahat ránk

„Egy gazdag üzletember meglátott egy halászt a csónakja mellett, amint a parton fekve napozott. Nem állhatta meg szó nélkül:

- Miért nem mégy halászni? – kérdezte.
- Mert mára már eleget fogtam – felelte a halász.
- Miért nem fogsz még több halat? Hiszen, ahogy látom, az idődből kitelne… – faggatta tovább az üzletember.
- Mihez kezdenék a többel? – így a halász.
- Több pénzt tudnál keresni. Hamarosan egy egész halászflottád lenne, sok munkásod, és olyan gazdag lennél, mint én.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Életmód csatornájára